وبلاگ

مراحل راه اندازی سایت روی سرور، پارت اول

دلایل زیادی ممکن است وچود داشته باشد برای اینکه قصد راه اندازی وب سرور خودتان را داشته باشید. در این صورت شما از یک کاربر معمولی ( استفاده‌هایی مثل ذخیره دیتا، وب هاستینگ یا سرور ویدئو گیم) به یک کاربر حرفه‌ای‌تر و تخصصی‌تر تبدیل می‌شوید که به کارهایی از قبیل Tor node، ایمیل‌ها و چت‌های کاملا شخصی، ساخت سرور VPN سفارشی و… می‌پردازد. در ادامه ما در دو پارت بهتان نشان می‌دهیم برای راه اندازی سایت روی سرور و البته راه اندازی خود سرور، چه مراحلی را باید طی کنید. با امن هاستینگ همراه باشید با پارت اول از مقاله:

خلاصه‌ای از راه اندازی سایت روی سرور

برای راه اندازی سایت بر روی سرور شما باید ابتدا سرور خود را راه بیاندازید. این شامل انتخاب سخت ‌افزار درست، نصب سیستم عامل سرور، پیکربندی نرم‌افزار سرور و راه اندازی آدرس IP ثابت‌تان است. این پروسه نیازمند فهم و درک نسبتا بالایی از سخت ‌افزار کامپیوتر، شبکه و مدیریت سرور است. همچنین شما باید به تعمیر و نگهداری مداوم سرور توجه کنید تا از امنیت و عملکرد آن مطمئن باشید.

با اینکه شخطا راه اندازی کردن سایت روی سرور کنترل بیشتری به شما می‌دهد و می‌توانید هرجور که دوست دارید آن را شخصی سازی کنید، ولی مهم است مزایا را با چالش‌ها و هزینه‌هایش مقایسه کنید و ببینید که آیا شرایطش را دارید یا خیر.

مراحل راه اندازی سایت روی سرور

در ادامه، پله پله مراحل راه اندازی سرور و سایت را نام می‌بریم و توضیح می‌دهیم. توجه کنید که فرض بر این است که شما تصمیم خود را برای راه اندازی سرور گرفته‌اید و حال می‌خواهید آن را اجرا کنید.

1-مطمئن شوید که کانکشن مناسبی دارید.

برای راه اندازی سایت روی سرور، شما به اتصال قدرتمند اینترنت نیازمندید که بتواند ولوم‌های بزرگ وب ترافیک را تحمل کند. در اینجا سرعت هم دانلود و هم آپلود شما اهمیت زیادی دارد، پس مطمئن شوید که قبل از همه چی اتصال داده‌تان را تست کنید تا پرسرعت باشد.

زیرا زمانی که بیشتر از یک نفر وارد سایت شما می‌شوند، کانکشن شما برای آن‌ها مشترک است. موتور جست و جو نیز سرعت سایت شما را به عنوان یکی از فاکتورهای رتبه‌بندی در نظر می‌گیرد. پس این مسئله در جایگاه شما داخل گوگل نیز تاثیر دارد.

داشتن سرور شخصی‌تان معادل اینترنت قوی می‌باشد تا نیازهای ترافیک سایت‌تان تامین شود. برای انجام اینکار شما می‌توانید سرعت و قدرت نت‌تان را با ابزارهای تست سرعت بررسی کنید. فقط حواستان باشد تا ابزارتان معتبر و صحیح باشد.

بسیاری از ارائه‌دهندگان ISPs ( یا Ship and port Security International ) سرعت دانلود عالی‌ای ارائه می‌دهند اما در عین حال سرعت آپلود بسیار کند و ناامید کننده است. شما به حداقل سرعت 25 Mbps برای دانلود و 40 Mbps برای آپلود نیاز دارید تا بتوانید یک یا دوتا سایت را به خوبی پیش ببرید.

راه اندازی سایت روی سرور

2-سخت افزار مناسب انتخاب کنید.

زمانی که مطمئن شدید اتصال خوبی دارید، زمان انتخاب سخت افزارتان فرا رسیده. اینجا اصلی‌ترین چیزی که احتیاج دارید، یک PC اختصاصی است. حالا شما می‌توانید از یک PC یا لپتاپ قدیمی استفاده کنید اما در هرحال کامپیوتر شما برای تحمل راه اندازی سایت روی سرور باید فضای کافی برای ذخیره‌سازی 60 گیگ hard drive با حداقل 25 گیگ فضای آزاد داشته باشد. همچنین یک پردازنده دو هسته‌ای با حداقل 2 GHz و یک رم 2  گیگابایتی، همراه پورت USB و درایو DVD لازم‌تان می‌شود. بنابراین هرکاری کنید، یک کامپیوتر جدید و پرسرعت عملکرد بهتری برایتان خواهد داشت گرچه این به این معنی نیست که PCهای قدیمی‌تر کار نخواهند کرد.

برای تصمیم‌گیری بهتر در مورد سخت‌افزارتان می‌توانید چنین سوالاتی را از خودتان بپرسید:

_تعداد کاربران احتمالی چقدر خواهد بود؟

_آیا به یک فضای ذخیره‌سازی بزرگ نیاز دارم؟

_آیا کار من برای کامپیوترم سنگین خواهد بود؟

3-سیستم عامل‌تان را انتخاب و نصب کنید.

این مرحله یکی از قدم‌های مهم و حیاتی راه اندازی سایت بر روی سرور است. بهتر است زمان کافی را برای تصمیم‌گیری راجب نوع سیستم‌عامل‌تان صرف کنید. در اینجا یکی از تفاوت‌های اساسی این است که آیا می‌خواهید برای ویندوز پول پرداخت کنید، یا قصد صرفه‌جویی در بودجه‌، با خرید لینوکس را دارید که کاملا رایگان و open-source نوشته شده است. در ضمن سرور‌های لینوکس قابل شخصی‌سازی بیشتری هم دارند. در ادامه به مقایسه آن‌ها می‌پردازیم.

لینوکس

براساس ZDNet ( وبسایت اخبار تکنولوژی ) حدود 96.3% از یک میلیون سرور موجود، زیر نظر سیستم عامل لینوکس هستند. دلیل این موضوع این است که لینوکس رایگان است و قابلیت شخصی‌سازی راحت‌تری دارد. سرورهای لینوکس امنیت‌ بالاتری دارند که موجب شده بدافزارهای بسیار معدودی برای هکرهای ایجاد فرصت کنند. اگرچه که آن‌ها غیرقابل شکست نیستند. شما هنوز هم باید نرم‌افزار خود را آپدیت نگه دارید و همه چیز را به دقت پیکربندی کنید.

ویندوز

برای ساخت یک سرور شخصی با استفاده از ویندوز، شما باید مجوزی را خریداری کنید. این موجب دریافت گارانتی بلند-مدتی می‌شود که شما را در طی ایجاد هر مشکلی ساپورت می‌کند. همچنین شما می‌توانید هر اشکال تکنیکی‌ای را با آپشن System recovery حل کنید. مزایای دیگر شامل سیستم آپدیت اوتوماتیک، ساپورت اپلیکیشن‌های بی‌شمار و.. است. این سیستم عامل برای تازه‌کاران نیز بهتر عمل می‌کند و به مراتب ساده‌تر است.

کلام آخر

البته ویندوز هم معایب خودش را دارد، مانند گران بودن و آسیب‌پذیری بیشتر در مقابل بدافزارها. بیشتر افرادی که سرور شخصی خودشان را برای راه اندازی سایت، پیاده می‌کنند از ویندوز استفاده می‌کنند. زیرا ویندوز سیستم عاملی است که اکثر مردم با آن آشنا هستند و در مقالات هم بیشتر از آن نام برده می‌شود. ادامه مطلب در پارت دوم راه اندازی سایت روی سرور ..

منبع

ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.